Media Tailor

sanoma.

Sanoma / Ilta-Sanomat

Uutis- ja ominaisuusvideokoonnit näppärästi TV-lähetyksiin


Sanoma halusi maksimoida digitaalisen viihde- ja uutissisältönsä arvon ja tavoittaa enemmän katsojia jakamalla sitä myös lineaarisille tv-kanavillensa. Vastauksena loimme uuden ratkaisun, joka pystyy muuttamaan ajankohtaisimmat IS videot valmiiksi 5 minuutin koontipaketiksi TV-lähetyksiä varten – vaivattomasti ja mahdollisimman vähäisellä manuaalisella työllä.

Mediajätti etsii jatkuvasti uusia tapoja parantaa sisällönjakeluansa

Sanoma Media Finland on yhden Suomen suurimman uutismedian, Ilta-Sanomien (IS) omistaja. IS on vastuussa tuottaa ja jakaa valtavia määriä päivittäisiä uutisia ja muuta viihdesisältöä yleisölleen.

IS tarjoaa laajan kattauksen uutisia ja viihdettä monista eri aiheista, niin painetussa ja digitaalisessa muodossaan, mukaan lukien kansalliset ja kansainväliset uutiset, politiikka, urheilu, viihde, elämäntapa ja monia muita. ISTV tarjoaa uutisia, dokumentteja, haastatteluja ja muuta videosisältöä suositun selainpohjaisten alustansa kautta.

Asiakas halusi joustavan ja automatisoidun sisällön työnkulun, jolla uusimmat ISTV-videot muutetaan nopeasti ytimekkääksi lähetysvalmiiksi kokoelmaksi lineaarisen TV:n kanaville. Tämä ei ainoastaan laajentaisi videosisällön kattavuutta, vaan tarjoaisi myös katsojille kätevän tavan pysyä ajan tasalla ajankohtaisista aiheista tv-kanavia katsoessaan.

Räätälöity toteutus sujuvaan videovirtaan

Pidimme haastetta mielenkiintoisena ja olimme valmiita ojentamaan auttavan kätemme. Aina on tapa löytää luovia ratkaisuja uusiin dynaamisiin sisällön työnkulkuihin!

Kehitystiimimme suunnitteli materiaalien koordinointiratkaisun automatisoiduin ominaisuuksin, joka mahdollistaa nopean ja joustavan toteutuksen asiakkaalleemme. Ratkaisu keskittää IS:n viimeisimmät uutiset ja muut viihdevideot ja sisällyttää saumattomasti metatiedot mahdollistaen ketterän ja dynaamisen jakelun. Media Tailorin digitaalisen alustan ominaisuuksien ansiosta toteutus on räätälöity asiakkaan toiveiden mukaisesti vaivattoman käytettävyyden takaamiseksi

Keskittämällä IS:n uutiset ja ominaisuusvideot alustalle ja sisällyttämällä saumattomasti metatiedot, mahdollistimme uuden jakelukanavan nopean spin-outin. Yhteistyö Media Tailorin kanssa oli erittäin sujuvaa ja vaivatonta, sillä meidän piti vain määritellä mitä sisältöä käytetään ja Media Tailor rakensi automaation. Ratkaisu on ollut helppokäyttöinen, koska meidän tarvitsee vain muistaa joka päivä lisätä tunniste muutamaan uuteen videoon, jotka tuotamme joka tapauksessa.

Ville Jutila, Producer, ISTV, Ilta-Sanomat

Miten ratkaisu toimii käytännössä?

IS:n edustaja lisää tietyt tunnisteet haluttuihin videoihin medianhallinta-alustallamme. Media Tailorin automaatio etsii käyttöliittymästä tietyt kriteerit täyttävät videot. Työnkulkuun on määritetty, että enintään kolme leikettä mahtuu viiden minuutin kokoelmaslottiin.

Kriteerien mukaiset videot poimitaan kirjastosta ja kootaan yhteen. Äänitasoja säädetään johdonmukaisuuden varmistamiseksi, ja leikkeet yhdistetään saumattomasti ennalta määrättyyn viiden minuutin taustaleikkeeseen. Lopullinen tulos jaetaan siirtojärjestelmään ja päivitetään automaattisesti lähetystä varten.

Asiakas saa valmiin koosteen sekä tekstiraportin, jossa kerrotaan käytetyistä videoista. Lisäksi automaatio generoi esikatseluversion, jonka avulla asiakas voi tarkistaa kokoelman laadun ja sisällön kätevästi..

Esimerkki IS uutis- ja viihdekoonnista

Tämä koontiohjelma hyödyntää ISTV:n videomateriaalia ja siihen liittyvää metadataa aivan uudella tavalla luodakseen mukaansatempaavan katselukokemuksen myös lineaarisilla TV-kanavilla. Media Tailor hoitaa Nelonen Median tv-kanavien playouttia eli lähetystä.

Olemme innolla mukana uusissa kehitysprojekteissa, olivat ne kuinka haastavia tahansa. Automaatio on tässäkin tapauksessa avainasemassa: Monipuolista alustaamme hyödyntämällä ja huolellisella suunnittelulla tämän kaltaiset tarpeet voidaan toteuttaa tehokkaasti ja asiakkaalle vaivattomasti. Olemme iloisia, että olemme pystyneet tarjoamaan tähän ainutlaatuiseen tapaukseen helppokäyttöisen ja selkeän ratkaisun.

Matti Tanttari, Service Manager, Media Tailor

Haluatko kuulla lisää? Jutellaan!

Related posts

Media Tailorin digitaalinen alusta mahdollistaa trendikkään FAST TV -palvelun!

Media Tailorin digitaalinen alusta mahdollistaa trendikkään FAST TV -palvelun!

Media Tailor tarjoaa skaalautuvalla medialogistiikkaratkaisullaan tavan, jolla televisioyhtiöt, mediatalot ja muut sisällöntuottajat voivat tarjota trendikkäitä FAST TV -palveluita.

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Monet mediatalot ovat investoineet videostrategioihin ja jalkautuneet uusiin videopalveluihin. Puhutaan multimediatoimituksen aikakaudesta.

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Uutismediassa on tällä hetkellä käynnissä pilvisiirtymä. Avainasemassa siirtymässä on niin kutsuttu content lake, joka on keskitetty ja järjestelmäriippumaton alusta mediatiedostojen säilömiseen ja hallitsemiseen.

Media Tailor mukana mahdollistamassa täysin uutta Pluto TV -palvelua Ruutuun

Media Tailor mukana mahdollistamassa täysin uutta Pluto TV -palvelua Ruutuun

Pluto TV:n käyttöönotossa Media Tailorin tehtävänä oli luoda omalta osaltaan tehokas ja ketterä ratkaisu materiaalitoimitukseen. Vastaus löytyi jo olemassa olevista prosesseista.

This site is registered on wpml.org as a development site.