content lake.

Blogi

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä


Uutismediassa on tällä hetkellä käynnissä pilvisiirtymä. Avainasemassa siirtymässä on niin kutsuttu content lake, joka on keskitetty ja järjestelmäriippumaton alusta mediatiedostojen säilömiseen ja hallitsemiseen.

Digitaaliset ratkaisut yleistyvät jatkuvasti yhteiskunnassamme. Myös uutismediassa ne ovat ottaneet yhä enemmän jalansijaa.

Jotta digitalisoituvassa maailmassa pystyy pysymään kilpailukykyisenä, tulee yritysten hyödyntää yhä suurenevissa määrin palvelinvapaata teknologiaa, sillä se on raskasta, kallista eikä täytä täysin nykypäivän vaatimuksia. Palvelimia korvataan pilviratkaisuilla, jotka säästävät aikaa ja kustannuksia sekä mahdollistavat paremmin hybridityöskentelyn.

Uutismedia on matkalla kohti yhä laajempaa pilvipalveluiden hyödyntämistä. Tätä kutsutaan pilvisiirtymäksi.

Pilvisiirtymän merkitystä ei tule aliarvioida digitaalisessa murroksessa

Kilpailukykyä nykypäivän nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä rakennetaan digitaalisten ratkaisujen voimin. Pilvipalvelusta on tullut keskeinen osa tätä muutosta.

Siirtämällä yrityksen prosessit ja toiminnot pilveen, yritykset voivat kehittyä nopeasti ja kustannustehokkaasti, jolloin ne voivat mukautua muuttuviin asiakkaiden tarpeisiin ja liiketoimintaolosuhteisiin helpommin.

Pilvipalvelut tuovat mukanaan myös muita teknologisia etuja, kuten tekoälyä, koneoppimista ja data-analytiikkaa. Nämä teknologiat antavat yrityksille arvokasta apua liiketoimintaan ja päätöksentekoon. 

Kaiken lisäksi pilvisiirtymä mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistyön ja etätyöskentelyn, joka on varsinkin pandemian jälkeen lisääntynyt suunnattomasti. Pilvipalveluilla on ollut merkittävä vaikutus koko työnkulkuun.

Pilvisiirtymä muuttaa uutismediaa

Pilvisiirtymä ja sen myötä content laket muuttavat uutismediaa ja -alaa. Muutos koskee erityisesti mediataloja. Siinä missä ala on yhtä hektinen kuin aina ennenkin ja sisällön määrä vain kasvaa kasvamistaan, on löydettävä ratkaisuja hallinnoida sisältöjä mahdollisimman tehokkaasti.

Mikä siis on tämä content lake? Lyhykäisyydessään se on reaaliajassa toimiva tietokanta, joka mahdollistaa pääsyn sisältöihin missä ja milloin niitä ikinä tarvitseekaan. 

Vielä tarkemmin kuvailtuna content laket ovat keskitettyjä ja järjestelmäriippumattomia alustoja, jotka keräävät yhteen paikkaan sekä uutisartikkelit että kaikki mediatiedostot (videot, kuvat, ääni jne.). Ne toimivat pilvessä ja niitä useimmiten myydään SaaS-palveluina.

Yhä useammat mediayritykset keskittävät medianhallintansa pilveen. Useimmat ovat valjastaneet tähän tehtävään DAM-ohjelmiston.

DAM = content lake

Uutismedia on viime vuosina ottanut suuria askelia ja on siirtynyt aivan uudelle aikakaudelle. Uusi aikakausi pitää sisällään yhä monipuolisempaa sisältöä, erilaisia mediamuotoja sekä laajemman rintaman erilaisia mediamuotoja, jonne sisältöä jaellaan.

Printtimedia ei ole kuollut, mutta digitaalisen julkaisutoiminnan ja monipuolisen digitaalisen sisällön arvo on jatkuvassa nousussa. Uutisjulkaisijoille entistä tehokkaampi sisällönhallinta ja sisällön kehittäminen ovat elintärkeitä heidän palveluidensa ja tuotteidensa markkinoinnissa.

Ratkaisu tälle on DAM.

DAM on lyhenne sanoista Digital Asset Management ja tarkoittaa digitaalista aineistonhallintaa. DAM on ohjelmistoratkaisu keskitettyyn ja organisoituun sisällönhallintaan. 

Pilvipohjainen DAM on malliesimerkki content lakesta. Se tarjoaa nopean ja turvallisen alustan säilyttää ja arkistoida kaikentyyppistä mediaa aina teksteistä videoihin. 

Ennen kaikkea DAM on yhtenäinen, turvallinen ja suojattu ympäristö, joka kattaa kaikki toimitusprosessin vaiheet.

Pilvisiirtymän hyödyt

Kuten todettu, mediatalot ovat löytäneet pilvestä ratkaisun, jonka avulla voidaan päästä vanhoista ja rahinaisista servereistä eroon. DAM-ohjelmiston avulla he pystyvät käsittelemään ja säilyttämään sisältöä entistä tehokkaammin ja turvallisemmin.

Mediatalot tuottavat käsittämättömän paljon sisältöä joka päivä. DAMin avulla jopa suurimpienkin sisältömäärien hallinnointi on helppoa. DAM kehittää koko uutisprosessia. 

DAM tekee sisällön jakamisesta ja jakelusta helppoa sekä yhteistyöstä uutishuoneissa ja osastojen välillä sulavaa. Sen avulla kaikki tiedostot ovat koko ajan saatavilla koko organisaatiossa ja jokainen uutisosasto toimii saman ohjelmiston alla.

Lisäksi DAM auttaa seuraamaan kunkin mediatiedoston käyttöoikeuksia ja estämään luvattoman käytön.

Ennen kaikkea DAM on sujuva, turvallinen ja moderni content lake -ratkaisu mediataloille.

Media Pocket on kokonaisvaltainen ratkaisu mediataloille

Vakavasti ottaen pilvisiirtymä ei ole enää vaihtoehto toimintansa digitalisoinnista unelmoiville yrityksille, vaan siitä on tullut välttämättömyys.

Tämä on eritysen tärkeää mediataloille, joiden pitää jatkuvasti kehittyä ja pysyä mukana kehittyvän yhteiskunnan aallonharjalla.

Content lakesta on muodostunut avainkysymys tässä muutoksessa, ja DAM-ohjelmistoista on löytynyt ratkaisu muutokseen vastaamiselle. 

Media Pocket on DAM-ohjelmisto, joka on jo Suomen suurimpien mediayritysten käytössä. Se on käyttäjäystävällinen, mukautuu käyttäjien tarpeiden mukaan ja turvallinen conten lake mediatalojen tarpeisiin.

Media Pocket on järjestelmäriippumaton, pilvipohjainen, API-ystävällinen, skaalautuva ja helposti integroitava arkistoalusta kaikille mediasisällöille ja metatiedoille.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Tutustutaan digitaalisen aineistonhallintajärjestelmämme uusiin dynaamisiin ominaisuuksiin.

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Monet mediatalot ovat investoineet videostrategioihin ja jalkautuneet uusiin videopalveluihin. Puhutaan multimediatoimituksen aikakaudesta.

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Tutustuessa digitaalisen aineistonhallinnan maailmaan, törmäämme usein termiin ”metadata”. Mutta mitä se on, ja kuinka voimme hyötyä siitä?

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tiesitkö, että voit hyödyntää tekoälyä median hallinnassa parantaaksesi aineiston löydettävyyttä ja vähentääksesi manuaalista työtaakkaa mediatiedostojen organisoinnissa?

This site is registered on wpml.org as a development site.