ruutu.

sanoma.

Sanoma / Ruutu

Automaattinen videon esikatseluominaisuus Ruutu VoD -palveluun


Nelonen Median Ruutu video-on-demand (VOD) -palvelussa katsojilla on mahdollisuus nähdä lyhyt yhteenveto ohjelman sisällöstä. Tämän mahdollistaa Media Tailorin kehittämä automaattinen esikatseluominaisuus.

Katsojan mielenkiinnon herättäminen

Automaattinen esikatseluominaisuus on räätälöity Ruudulle rikastuttamaan käyttökokemusta. Trailerimaiset esikatseluvideot tarjoavat muutakin kuin vain kuvia tai tekstiä.

Esikatselut luodaan käyttämällä ohjelmalohkoihin perustuvia strukturointisääntöjä, jotka auttavat VoD-yleisöjä pääsemään käsiksi sisältöön ilman ikäviä juonipaljastuksia. Esikatselutoiminto aktivoituu automaattisesti ja toimii kaikissa eri Ruutu-sovelluksissa, kuten Smart-TV, mobiili, ruutu.fi ja AppleTV.

Ohjelmasegmenteillä tuotettu esikatseluvideo näyttää siltä, ​​että se voisi olla ihmisen tekemä, vaikka se on täysin automatisoitu toiminto. Tällä työnkululla säästämme huomattavasti aikaa.

– Tero Vedenoja, Head of Online Development, Nelonen Media Finland

Säännöt automaation takana

Ruudun automaattinen esikatseluominaisuus julkaistiin tammikuussa 2022. Esikatseluvideo kestää 30 sekuntia ja koostuu kolmesta ohjelmajaksosta, jotka sisältävät katsojan kannalta houkuttelevimpia klippejä.

Parhaiden kohtien löytäminen esikatseluvideoon vaati erilaisten sääntöjen testaamista ja tarkentamista. Hyvin synkronoitu järjestelmä on rakennettu yhdessä Nelosen kehitystiimin kanssa Ruudun sovellusrajapinnalle. Se sisältää Media Tailorin räätälöityjä esikatseluvideoita ja Nelonen Median rakentaman sovellusliittymän, jonka avulla sovellukset voivat löytää sarjaansa vastaavia esikatseluvideoita.

Media Tailor etsi aktiivisesti erilaisia ​​meille toimivia ratkaisuja. Olemme olleet tyytyväisiä Media Tailorin yksinkertaiseen, kustannustehokkaaseen ja erittäin toimivaan ratkaisuun.

– Tero Vedenoja, Head of Online Development, Nelonen Media Finland

Palveluratkaisu sisältää automaation lisäksi manuaalisen vaihtoehdon markkinointitiimille. Sisällöntuottajat voivat korvata automaattisen esikatselun manuaalisesti muokatulla mainosmateriaalilla.

ruutu.

Video resonoi nyt ja tulevaisuudessa

Videon tiedetään olevan pysäytyskuvaa tehokkaampi visuaalinen työkalu kiinnittää katsojan huomio.

Yhä useammat suoratoistopalvelut käyttävät automaattista esikatseluominaisuutta ohjelmatarjonnassaan. Joko äänellä tai ilman – eikä ihme, sillä video jättää katsojaan vahvemman vaikutuksen kuin esimerkiksi pelkkä tekstisisältö. Hyvän videoleikkeen suunnittelu ja tuottaminen vaatii kuitenkin taitoa saada katsoja mukaansa.

Esikatseluominaisuus voidaan mallintaa kaikissa suoratoistopalveluissa, jotka hyödyntävät Media Tailorin kehittämää edistynyttä Media Logistics -ratkaisua.

Kiinnostunut? Sovitaan tapaaminen, niin kerromme ja näytämme sinulle lisää!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Media Tailorin digitaalinen alusta mahdollistaa trendikkään FAST TV -palvelun!

Media Tailorin digitaalinen alusta mahdollistaa trendikkään FAST TV -palvelun!

Media Tailor tarjoaa skaalautuvalla medialogistiikkaratkaisullaan tavan, jolla televisioyhtiöt, mediatalot ja muut sisällöntuottajat voivat tarjota trendikkäitä FAST TV -palveluita.

Automaatioita, kiitos – Case Ruutu

Automaatioita, kiitos – Case Ruutu

Maailmassa, jossa suoratoistopalveluita ilmaantuu kuin sateella, Nelonen Median Ruutu+ -suoratoistopalvelu päätti lisätä sisältötarjontaansa dramaattisesti.

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Tutustuessa digitaalisen aineistonhallinnan maailmaan, törmäämme usein termiin ”metadata”. Mutta mitä se on, ja kuinka voimme hyötyä siitä?

Ylpeänä ilmoitamme monivuotisesta sopimusjatkosta mediajätti Sanoman kanssa!

Ylpeänä ilmoitamme monivuotisesta sopimusjatkosta mediajätti Sanoman kanssa!

Sanoma lähettää kymmeniä tuhansia tunteja viihdettä vuosittain. Jokainen ohjelma kulkee Media Tailorin kehittämän digitaalisen alustan kautta.