Tekoälyn voima mediasisällön ennustamisessa ja tuottamisessa
Mediayhtiöt voivat tekoälyn avulla keskittyä tuottamaan laadukasta sisältöä, joka vetoaa niiden kohdeyleisöön.
Digitaalisten kanavien määrän kasvaessa kuluttajilla on yhä enemmän valinnanvaraa kuin koskaan ennen.
Mediayhtiöiden menestys perustuu niiden tuottaman sisällön laatuun. Sen tulisi ylittää asiakkaiden odotukset.
Tämä tarkoittaa, että mediayhtiöiden on tuotettava laadukasta mediasisältöä, joka pystyy vangitsemaan ja säilyttämään yleisön huomion. Tämä asettaa sisällöntuottajille paineita luoda entistä mukaansatempaavampaa, houkuttelevampaa ja merkityksellisempää sisältöä.
Tässä tekoälyllä voi olla ratkaiseva rooli. Sen avulla on mahdollista automatisoida tehtäviä, kuten sisällön kuratointi, jakelu ja analysointi. Tekoälyä hyödyntämällä mediayhtiöt voivat vapauttaa arvokkaita resursseja, kuten sitä kaikkein tärkeintä eli aikaa, ja keskittyä luomaan laadukasta sisältöä.
Esituotantovaihe
Esituotantovaiheessa on ratkaisevan tärkeää ennustaa, millaista mediasisältöä kuluttajat haluavat kuluttaa missä ja milloin.
Tekoälypohjainen ennustaminen voi avata useita mahdollisuuksia media-alan lisäarvon tuottamiseen, kuten tuottojen ennustamiseen ja tulevien ongelmien tunnistamiseen sisällöntoimitusketjussa.
Tekoälykäyttöiset työkalut voivat auttaa sisällöntuottajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mitä sisältöä kannattaa luoda, miten se räätälöidään kohdeyleisölle ja missä kanavissa sitä kannattaa levittää. Tekoäly voi myös auttaa yleisön lokeroimisessa ja auttaa sisällöntuottajia ymmärtämään kohdeyleisönsä mieltymyksiä, kiinnostuksen kohteita ja käyttäytymistä.
Tekoälymallit edellyttävät kuitenkin riittäviä ja luotettavia tietoja, joita ei aina ole saatavilla. Tekoälyjen äly rakentuu aiemman tiedon pohjalta, eli on tärkeää varmistaa, että tekoälyä ”syötetään” oikein.
Siitä huolimatta tekoälyyn perustuva ennustaminen sisällön esituotantovaiheessa voi auttaa sisällöntuottajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sitoutumisen maksimoimiseksi ja parempien liiketoiminnallisten tulosten saavuttamiseksi.
Tuotanto- ja jälkituotantovaihe
Tuotanto- ja jälkituotantovaiheessa tekoälyä voidaan hyödyntää automatisoimaan toimintoja, kuten juonen tunnistamista, kohtausten valintaa ja käsikirjoittamista. YouTube ja Netflix käyttävät jo tekoälyä videoiden luomisessa ja jakelussa, ja tietokoneella luodut kuvat parantavat videosisällön ulkoasua.
Tekoäly tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia sisällön manipulointiin, kuten väärennettyjen kasvojen luomiseen tai sisällön automaattiseen muokkaamiseen. Nämä kehitykset asettavat kuitenkin myös uusia haasteita, kun kehityksen ohella on tullut tarve väärennettyjen kasvojen torjuntaratkaisuille ja multimediateknisille rikostututkimuksille.
Kaiken kaikkiaan tekoäly voi sisällöntuotannossa ja jälkituotantovaiheissa parantaa merkittävästi sisällön luomisprosessin tehokkuutta ja laatua. Automatisoimalla tiettyjä tehtäviä ja tarjoamalla arvokasta tietoa tekoäly voi auttaa mediayhtiöitä luomaan parempaa sisältöä ja pysymään kilpailijoitaan edellä.
Paras aika aloittaa tekoälyn käyttö on nyt!
Pysyäkseen relevanttina nykyisessä mediakentässä mediayhtiöiden on myös pysyttävä ajan tasalla uusimmista suuntauksista ja teknologioista.
Mediayhtiöt, jotka omaksuvat nämä uudet teknologiat, ovat paremmassa asemassa. Ajan hermolla pysyminen on paras valttikortti laajemman yleisön tavoittamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.
Tekoälyllä on potentiaalia parantaa mediayhtiöiden ennakointi- ja budjetointikykyä ja automatisoida useita sisällön luomiseen ja jakeluun liittyviä osa-alueita. Luotettavat tiedot ja eettiset näkökohdat on kuitenkin otettava huomioon, kun tekoälyä otetaan käyttöön media-alalla.
Media Tailorin toimitusjohtaja Markus Paulilla on yli vuosikymmenen kokemus johtotehtävistä media-alla ja teknologiayrityksissä. Hänen laajan tietämyksensä ja asiantuntemuksensa ansiosta Markus suoritti äskettäin MBA-tutkimusprojektin tekoälystä media-alla. Tässä blogisarjassa Markus jakaa tutkimuksestaan saatuja oivalluksia ja pohtii, kuinka tekoäly muuttaa mediamaailmaa ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia media-alan yrityksille.
\u003ch2\u003e\u003cspan style=\u0022color: #ffffff;\u0022\u003eAiheeseen liittyvät julkaisut\u003c/span\u003e\u003c/h2\u003e