mtv urheilu.

mtv.

MTV

MTV Urheilun materiaaliarkiston uusi aikakausi


MTV Urheilu otti käyttöönsä Media Pocketin tehostamaan medianhallintaansa.

Alati kasvava käsiteltävien ja  julkaistavien digitaalisten tiedostojen määrä luo uusia haasteita materiaalin hallinnalle jokaisessa media-alan yrityksessä. Ketteryys on päivän kuuma sana, joka pyörii jokaisen toimittajan mielessä, kun järjestelmissä vilisevä mediatiedostojen trafiikki hipoo ennennäkemättömiä lukuja. Ketteryyden haasteeseen vastaa kotimaisen IT-yrityksen, Media Tailorin kehittämä, älykkään medianhallinnan ilmentymä – Media Pocket.

Media Pocketista kaavaillaan tehokasta työkalua toimittajien päivittäiseen työskentelyyn mediatiedostojen parissa, ensin rajatun sisällön, MTV Urheilun kärkilajien – Formula 1: kauden 2019 osakilpailujen ja koosteiden sekä UEFA Champions Leaguen kevään 2019 otteluiden  arkistomateriaalien osalta. Myöhemmin Media Pocketiin on tavoitteena keskittää laajemmin mediajätin käyttämää urheilumateriaalia.

mtv urheilu.

Media Tailor lupaa MTV Urheilulle kustannustehokkaan ratkaisun – keskiössä työskentelyn sujuvoittaminen

MTV havaitsi puutteita nykyisissä materiaalin hallintaan käytettävissä työkaluissa. Järeät järjestelmät ovat usein monimutkaisia käyttää ja hyödynnettävien alustojen lukumäärä on kasvanut ajan saatossa tarpeettomiin.

Lisäksi järjestelmiin pääsy on mahdollista vain tietyistä koneista ja pisteistä MTV-verkon sisällä. Materiaalia työstetään niin sisäisesti kuten myös ulkoisesti useiden toimijoiden kanssa yhteistyössä. Kun tiedostoja keskitetään yhteen helppokäyttöiseen älykkääseen työalustaan, konkretisoituvat hyödyt saumattoman yhteiskäytön ja työskentelyn tehostumisena.

 

Suurin etu Media Pocketista on, että sitä käyttämällä emme kuormita arkistoa ja editiä. Toimittajat voivat tehdä itse älykkäitä hakuja ja perata materiaalia läpi. Näin ollen vältytään turhilta pullonkauloilta.

– Pirkka Maksimainen
Product Owner
MTV Oy

Pilvipohjaisena SaaS (Software as a service) palveluna tuotettu Media Pocket mahdollistaa omatoimisen video- ja kuvatiedostojen hakemisen, älykkään tunnistuksen, klippien rajaamisen sekä materiaalin lataamisen ja jakamisen kaikissa tiedostomuodoissa – ajasta ja paikasta riippumatta.

Täten tiedostojen paikantaminen, kommentoiminen sekä eteenpäin toimittaminen suoraan arkistosta nopeutuu huomattavasti, vapauttaen toimittajien aikaa muihin olennaisiin toimintoihin.

 

I expect agility to handle the media and key for more versatile use of the archives. With Media Pocket, we can publish material to the public faster than ever before.

– Tommi Tynys
Broadcast Technology Manager
MTV Oy

Askel kohti modernin teknologian mahdollistamaa älykästä aineistonhallintaa

Sanoma Media Finland on keskittänyt massiivisen sisältönsä medianhallinnan Media Tailorille hiljattain solmitun 3:en vuoden jatkosopimuksen myötä. Pitkäaikainen kumppanuus vakuuttaa myös MTV Urheilun henkilöstöä.

– Se, että Sanoma luottaa Media Tailorin ratkaisujen toimivuuteen, tuo myös meille varmuuden siitä, että olemme oikeilla jäljillä materiaalihallinnan nykypäiväistämisen kanssa, toteaa Maksimainen.

Vallitsevan poikkeustilan tuoman reaaliaikaisen urheilulähetysten pysähtymisen myötä Media Tailor tarjoutui pidentämään pilotin kestoa, jotta MTV voi rauhassa syventyä Media Pocketin käytännön testaamiseen ja hyötyjen realisoitumiseen.

 

 

Olemme innoissamme käynnistyneen yhteistyön avaamista ovista. MTV on Suomen suurin kaupallinen TV-yhtiö ja onnistuessaan pilotointi mahdollistaa uuden merkittävän kumppanuuden synnyn. TV-maailmassa on nähty valtavia muutoksia viimeisen vuosikymmenen aikana ja on tärkeää, että sisäiset prosessit eivät jää ajastaan jälkeen.

– Markus Paul
CEO & Partner
Media Tailor Oy

 

Lopputulos

Media Pocket sai käyttäjiltä erinomaiset arvosanat. Pilotin positiivisesta lopputuloksesta huolimatta MTV Sportin ja Media Pocketin yhteistyö ei tässä vaiheessa pitene. Pilotti antoi kuitenkin arvokasta näkemystä molemmille osapuolille, jotka katsovat aiheesta eteenpäin.

Maksimainen uskoo, että Media Pocket sopii jatkossa omin sanoin ”minne tahansa” laajan käytettävyyden ja automatisointimahdollisuuden vuoksi. Hänen mielestään Media Pocket sopisi myös MTV:n muille osastoille, kuten viihdetoimitukselle tehostamaan median lanseerauskampanjoita.

Haluatko tietää lisää Media Pocketista?

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

MTV edelläkävijänä media-alan pilvisiirtymässä

MTV edelläkävijänä media-alan pilvisiirtymässä

MTV:n ikoninen brändi laskeutuu vuoden vaihteessa uuteen Pöllölaaksoon Vallilaan ja samalla osa tuotannosta viedään pilveen.

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Tutustutaan digitaalisen aineistonhallintajärjestelmämme uusiin dynaamisiin ominaisuuksiin.

DAM – mikä, kenelle ja miksi?

DAM – mikä, kenelle ja miksi?

DAM (Digitaalisen aineiston hallinta) on sisällön ja tiedostojen keskittämistä yhdelle ketterälle alustalle. Mutta milloin tarvitset sitä?

Media Pocket on Ylen valinta DAM-ratkaisuksi

Media Pocket on Ylen valinta DAM-ratkaisuksi

Media Tailorin kehittämä ja ylläpitämä Media Pocket toimii Ylen keskitettynä kuvanhallinta-alustana organisaation massiiviselle ja jatkuvasti kasvavalle materiaaliarkistolle.