vestia.

vestia.

Vestia

Älykästä kierrätystä


Vestia Oy ja Media Tailor Oy ovat keksineet tavan yhdistää tekoälyavusteisen digitaalisen aineistonhallinnan ja kierrätyksen. Trendien ympärille rakentuva palvelukokonaisuus tulee helpottamaan ihmisten arkipäivän rutiineja ja tukemaan alueellista kiertotaloutta.

Vestia Oy on Jokilaaksojen alueella toimiva 16:sta kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Yhtiö on ottanut viime aikoina roiman harppauksen jätehuollon palveluiden digitalisoinnissa siirtyen alansa teknologisen kehityksen tiennäyttäjäksi Suomessa.

Vestia Oy:n toimitusjohtaja Olavi Soinio esitteli Media Tailorin kanssa suunnitellun Älykäs kierrätys-konseptin  21.9.2020 Ylivieskassa järjestetyssä Vestian lajittelupihojen etävalvomon avajaisten yhteydessä.

Innovatiivinen ratkaisu pohjautuu jätteiden lajittelun helpottamiseen älykkään medianhallinnanalustan – Media Pocketin avulla. Ratkaisun keskiössä on pilvipohjaisen Media Pocketin ketteryys ja sen kehittynyt tekoälypohjainen kuvantunnistus.

Näppärä 3-vaiheinen prosessi kierrättäjälle kuvasta ohjeiksi

Palvelukokonaisuuden valmistuessa kunnan asukas voi lähettää esimerkiksi mobiililaitteella ottamansa valokuvan kierrätettävästä esineestä Vestian verkkopalveluun.

Vestian vekkopalvelusta kuva siirtyy integraation ansiosta automaattisesti pilven kautta Media Pocketin medianhallinta-alustalle ja sen tunnistuskeinoälylle analysoitavaksi. Media Pocketin keinoäly prosessoi kuvan ja tunnistaa siitä esineen ja sen materiaalin – esimerkiksi puun, muovin, metallin jne.

Nopean analyysin valmistuttua Media Pocket lähettää tunnistetiedot takaisin Vestian verkkopalveluun. Verkkopalveluun koostetaan jokaista tunnistetietoa vastaavat ajankohtaiset kierrätysohjeet, jotka jaetaan kuluttajalle vastineeksi kuvasta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vihki Vestian etävalvomon

Lajittelupihojen avajaisissa vihittiin käyttöön Suomen ensimmäinen lajittelupihoja reaaliaikaisesti monitoroiva etävalvomo. Tulevaisuudessa asukas saa yhdellä napin painalluksella yhteyden etävalvomoon ja voi suorittaa tarvittavan jätemaksun kätevästi paikan päällä. Etävalvomon ansiosta lajittelupihojen aukioloaikoja pystytään pidentämään huomattavasti.

Tekoälytunnistusmahdollisuus yhdessä lajittelupihan etävalvonnan kanssa varmistaa osaltaan jätteiden oikeaoppisen lajitteluprosessin toteutumisen. Kierrätysmielekkyyden ja -varmuuden kohotessa ratkaisulla on mahdollisesti vaikutusta kierrätysasteen paranemiseen entisestään.

 

Mallit skaalautuvat myös muiden jätehuoltoyhtiöiden käyttöön

Jätehuolto digitalisoituu vauhdilla – kuka pysyy vauhdissa mukana? Keinoälytunnistuskonseptin ja automatisoidun kierrätyspisteiden etävalvonta-mallin uskotaan herättävän kiinnostusta sekä kotimaisten, että ulkomaisten alan toimijoiden joukossa. Innovatiiviset kiertotaloutta tukevat teknologiset ratkaisut ovat tärkeitä Suomen kilpailukyvyn kannalta.

 

Tekoälyä hyödyntävää medianhallinnan pilvipohjaista alustaratkaisua voidaan soveltaa mitä innovatiivisempiin käyttötarkoituksiin. Vestian Älykästä Kierrätystä-konsepti on tästä mahtava esimerkki.

On hienoa olla mukana mahdollistamassa konseptia, joka helpottaa usean ihmisten jokapäiväistä arkea ja tehdä yhteistyötä alan edelläkävijän, uusia teknologisia ratkaisuja hyödyntävän toimijan kanssa.

Tehokas kierrätys ja sen tukeminen on nykyhetkeä sekä tulevaisuutta. Pienet kierrätysteot johtavat yhdessä suuriin muutoksiin.

– Markus Paul, CEO & Partner, Media Tailor

Keskustelemme mielellämme yrityksellenne räätälöidyistä median hallinnan ratkaisuista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tiesitkö, että voit hyödyntää tekoälyä median hallinnassa parantaaksesi aineiston löydettävyyttä ja vähentääksesi manuaalista työtaakkaa mediatiedostojen organisoinnissa?

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript tarjoavat ennennäkemättömän puheentunnistus- ja transkriptioratkaisun suomen kielelle.

Media Pocket osaksi FAME musiikkimuseon näyttelytekniikkaa

Media Pocket osaksi FAME musiikkimuseon näyttelytekniikkaa

FAME avasi ovensa yleisölle 16.10.2019 ja hyödyntää kotimaista teknologiaa digitaalisten aineistojen ja sisältöjen hallintaan.

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Tutustutaan digitaalisen aineistonhallintajärjestelmämme uusiin dynaamisiin ominaisuuksiin.