musiikkimuseo fame.

musiikkimuseo fame.

FAME

Media Pocket osaksi FAME musiikkimuseon näyttelytekniikkaa


FAME avasi ovensa yleisölle 16.10.2019 ja hyödyntää kotimaista teknologiaa digitaalisten aineistojen ja sisältöjen hallintaan.

Media Tailor on kehittänyt palvelualustan Media Pocket, joka auttaa luomaan täysin uusia tapoja musiikin kokemiseen museossa.

Finnish Music Hall of Famen vierailijat tulevat käyttämään sovelluksia musiikin nauttimiseen – kaikkea sisältöä hallinnoidaan ja jaetaan käyttämällä Media Tailorin palvelualustaa. Museon yhteistyö Media Tailorin kanssa vie museoelämyksen seuraavalle tasolle, kun kaikki mediasisältö ja ainutlaatuiset arkistot ovat turvassa yhdellä alustalla.

Olen iloinen, että Finnish Music Hall of Fame löysi suomalaisen yhtiön, joka tarjoaa tämänkaltaisia palveluita. Media Tailorin palvelualusta mahdollistaa kaiken sisältömme hallinnan keskittämisen yhteen paikkaan. Heidän media-arkistonsa tarjoavat museon kävijöille mahdollisuuden päästä käsiksi kaikkiin videoihin, äänitiedostoihin sekä tietokantaan sovellustensa kautta.

– Mikko Vanni
Hallituksen puheenjohtaja
Finnish Music Hall of Fame

Tämä yhteistyö on selvä esimerkki siitä, kuinka digitalisaatio vaikuttaa kaikenlaisiin yrityksiin ja kuinka siitä voidaan hyötyä. Digitaalisten materiaalien sekä media-aineistojen hallinnolliset tarpeet ovat läsnä kaikissa organisaatioissa.

– Markus Paul
CEO & Partner
Media Tailor Oy

Luomassa parasta ratkaisua

Suomalainen teknologia on isossa roolissa siinä, kuinka museon näyttelyt ovat rakennettu. Museo tuo esille suomalaisia teknologiayrityksiä samanaikaisesti, kun ne tarjoavat museolle enemmän mahdollisuuksia luoda uusia virtuaalisia kokea musiikkia, tanssia sekä laulua.

 

Projekti alkoi vuonna 2018 kilpailutuksen kautta, jossa FAME etsi yhteistyökumppaineita suunnittelemaan ja luomaan FAMEn käyttöliittymän, pilvipalvelun sekä media-arkiston sen kaiken takana, joka mahdollistaisi korkealaatuisen sisällön jakelun sekä julkaisujen hallinnan.

FAME valitsi Media Tailorin tekniseksi yhteistyökumppanikseen toteuttamaan järjestelmän. Projekti alkoi tammikuussa 2019 ja päättyi lokakuussa 2019, kun kauppakeskus Tripla ja FAME avasivat ovensa kansalle.

 

 

Järjestelmä tuntui selkeältä ja helppokäyttöiseltä alusta lähtien.

– Benjamin Herala
Technical Director
Finnish Music Hall of Fame

 

Projekti toteutettiin käyttämällä ketterää ohjelmistokehitystä ja DevOps metodeja osana Media Tailorin jatkuvaa tuotantoketjua. Projektille ja FAMEn tekniselle alustalle nimitettiin oma kehityspäällikkönsä, joka oli samalla vastuussa Media Tailorin pilvipalveluportfolion kehittämisestä.

Useista asiantuntijoista koostunut ohjelmistokehitystiimi varmisti, että käyttöliittymä oli toimiva ja integraatiot olivat koodattu oikein. Median hallinnan järjestelmä- Media Pocket- on kehitetty alusta lähtien Media Tailorin toimesta ja se toimii FAMEn teknisen alustan ytimenä.

 

Media Pocket mahdollistaa loistavan tavan mediamateriaalien arkistointiin, normalisointiin sekä organisointiin FAMEn alustalla. Tämän lisäksi kaikki tiedostot ovat turvassa ja nopeasti saatavilla. Keskitetty alusta säästää meiltä paljon aikaa.

– Benjamin Herala
Technical Director
Finnish Music Hall of Fame

Media Tailor oli osana FAMEn projektiryhmää, joka koostui useista eri yhteistyökumppaneista, jotka tapasivat säännöllisin väliajoin antaakseen osakkaille päivityksiä projektin etenemisestä. Tämä auttoi varmistamaan onnistuneen toteutuksen koko FAME projektille, kun osalliset pysyivät ajan tasalla aikataulusta ja etenemisestä. Kun museon näyttelymateriaali alkoi olla kasassa, Media Tailor auttoi FAMEn alustan käyttöönotossa.

Media Tailorin kehityspäällikkö tapasi käyttäjiä sekä osakkaita säännöllisesti projektin aikana. Tämä oli elintärkeää onnistumisen kannalta, kun kaikkien näkemykset ja odotukset tuli ottaa huomioon samanaikaisesti, kuin myös niitä piti hallita. Media Pocketin käyttöönotto tehtiin tarjoamalla perusteellisen perehdytyksen jatkuvan tuen kera.

 

Projekti, jossa yhteistyö oli avainasemassa

FAMEn käyttöalusta alkoi pelkästä visiosta. Oli mahtavaa nähdä tämän vision heräävän henkiin Media Pocketin avulla.

– Olli Ilmolahti
Hallituksen jäsen
Finnish Music Hall of Fame

FAME avasi ovensa kansalle lokakuun 16. päivänä 2019, jolloin pitkään kestänyt projekti saatiin onnistuneesti päätökseen. Media Tailor on ylpeä saamastaan mahdollisuudesta olla osana näin kulttuurisesti merkittävää ja kunnianhimoista projektia. Tämä haastava projekti opetti meitä yhä paremmaksi toimijaksi ja auttoi kehittämään palvelukonseptiamme yhä pidemmälle.

 

Kun FAMEn käyttöalusta laajentuu kansainvälisille markkinoille, on tärkeää että yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneita konseptiimme parhaansa mukaan. Voimme helposti luottaa Media Tailoriin myös tulevaisuudessa.

– Olli Ilmolahti
Hallituksen jäsen
Finnish Music Hall of Fame

Etsitkö ratkaisua mediatiedostojesi hallintaan?

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Metadatan hyödyntäminen aineistonhallinnassa

Tutustuessa digitaalisen aineistonhallinnan maailmaan, törmäämme usein termiin ”metadata”. Mutta mitä se on, ja kuinka voimme hyötyä siitä?

Älykästä kierrätystä

Älykästä kierrätystä

Vestia Oy ja Media Tailor Oy ovat keksineet tavan yhdistää tekoälyavusteisen digitaalisen aineistonhallinnan ja kierrätyksen.

MTV Urheilun materiaaliarkiston uusi aikakausi

MTV Urheilun materiaaliarkiston uusi aikakausi

MTV Urheilu otti käyttöönsä Media Pocketin tehostamaan medianhallintaansa.

Media Pocket on Ylen valinta DAM-ratkaisuksi

Media Pocket on Ylen valinta DAM-ratkaisuksi

Media Tailorin kehittämä ja ylläpitämä Media Pocket toimii Ylen keskitettynä kuvanhallinta-alustana organisaation massiiviselle ja jatkuvasti kasvavalle materiaaliarkistolle.