skyshowtime.

sanoma.

 

skyshowtime.

Sanoma / Ruutu

SkyShowtime-palvelun saumaton käyttöönotto ja materiaalin prosessointi Ruutuun


Media Tailor vastasi uuden SkyShowtime-palvelun käyttöönotossa palveluun tulevan materiaalin vastaanottamisesta ja prosessoinnista sekä metadatahallinnasta.

Syyskuussa 2022 Paramount+ muuttui SkyShowtime-palveluksi. Uusi palvelu tuli samalla saataville Nelonen Median Ruutu-suoratoistopalveluun.

Palvelu ei pelkästään säilyttänyt jo aiemmin palvelussa olleita sisältöjä, vaan niiden lisäksi SkyShowtime tarjoaa kattavan paketin sisältöä yksinoikeudella Universal Pictures-, Sky- ja NBCUniversal-studioilta.

Näin Ruutu-palveluun virtaavan sisällön määrä kasvoi merkittävästi. Nelonen Median pitkäaikaisena yhteistyökumppanina ja muun muassa lähetysten playoutista vastaavana Media Tailorilla oli olennainen osa uuden palvelun käyttöönotossa.

Media Tailorin osaaminen materiaalin hallinnassa ja prosessoinnissa antoi mahdollisuuden keskittyä palveluprojektin muihin osa-alueisiin ja olla rauhallisin mielin siitä, että lanseeraus saadaan tehtyä sovittuun aikaan.

Jarri Vuorio, Product Manager, Supla & Ruutu, Nelonen Media

Uusi palvelu ja roppakaupalla uutta laadukasta sisältöä

Uusi palvelu tarkoittaa uusia jännittäviä sisältöjä, kuten yksinoikeudella esitettävä draamasarja Yellowstone ja liuta uutuuselokuvia. Media Tailorin päävastuuna projektissa oli SkyShowtime-palveluun tulevan materiaalin vastaanottaminen ja prosessointi sekä metadatahallinta.

Niin kuin tavallista, mikään matka ei ole täysin mutkaton. Nopean aikataulun projekti vaati myös uutta kehitystyötä jo valmiiden alustojen ja prosessien rinnalle.

Tämän lisäksi käsiteltävän materiaalin määrä oli ennennäkemättömän suuri.

Nopea, ketterä ja ennen kaikkea onnistunut kehitystyö on kuitenkin osoitus siitä, kuinka kätevästi tuotteitamme ja palveluitamme saa skaalattua käsillä olevaan tarpeeseen. Vaikka käsiteltävää materiaalia oli valtava määrä, lopulta kaikki tarvittava onnistuttiin saamaan valmiiksi tehokkaasti.

Hyvä esimerkki ketterästä kehitystyöstä on niin sanottu “metadatatulkki”, joka tulkkaa automaattisesti erilaista metadataa Media Tailorin ja Nelonen Median käyttämän standardin mukaiseksi.

SkyShowtime on osoitus onnistuneesta ja laadukkaasta yhteistyöstä

SkyShowtime-palvelun sujuvassa käyttöönotossa ei kyse ollut vain siitä, kuinka Media Tailor onnistui osuudessaan, vaan myös toimiva kommunikaatio oli avaintekijänä. Yhteyttä pidettiin tiiviisti niin kotimaan sisällä, ympäri Eurooppaa kuin Yhdysvaltoihinkin.

SkyShowtime on valtava harppaus eteenpäin Nelonen Median palvelutarjontaan. Nyt he pystyvät tarjoamaan Ruutu-palvelusta yhä enemmän ja yhä laadukkaampaa materiaalia asiakkailleen.

Niin tämä kuin hiljattain julkaistu Pluto TV ovat vakuuttava taidonnäyte Media Tailorin kehitetyistä palveluista ja työkaluista sekä kyvystä mukautua uusiin tarpeisiin.

Pitkä yhteistyö Nelonen Median ja Sanoman kanssa mahdollistaa sen, että vuosien varrella kehitetyt prosessit ja työnkulut on mahdollista ottaa uudelleen käyttöön aina tarvittaessa. Niiden avulla myös uusien palveluiden omaksumisen ja hallitsemisen sujuu sulavasti.

Jälleen kerran onnistuimme ratkaisujemme avulla auttamaan Nelonen Mediaa kehittämään palvelujaan entistäkin paremmaksi. SkyShowtime on hyvä osoitus siitä, kuinka Nelonen Media on halunnut kehittää palveluitaan ja me olemme antaneet tarvittavan tekniset tuen sille.

Matti Tanttari, Service Manager, Media Tailor

Pääset testaamaan SkyShowtime palvelua veloituksetta täällä.

Haluatko kuulla lisää tehokkaasta VoD-materiaalin prosessoinnista ja siirrosta? Kerromme sinulle mielellämme lisää.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Media Tailor mukana mahdollistamassa täysin uutta Pluto TV -palvelua Ruutuun

Media Tailor mukana mahdollistamassa täysin uutta Pluto TV -palvelua Ruutuun

Pluto TV:n käyttöönotossa Media Tailorin tehtävänä oli luoda omalta osaltaan tehokas ja ketterä ratkaisu materiaalitoimitukseen. Vastaus löytyi jo olemassa olevista prosesseista.

Automaattinen videon esikatseluominaisuus Ruutu VoD -palveluun

Automaattinen videon esikatseluominaisuus Ruutu VoD -palveluun

Nelonen Median Ruutu video-on-demand (VOD) -palvelussa katsojilla on mahdollisuus nähdä lyhyt yhteenveto ohjelman sisällöstä. Tämän mahdollistaa Media Tailorin kehittämä automaattinen esikatseluominaisuus.

Nelonen Median Playout ja Medialogistiikka

Nelonen Median Playout ja Medialogistiikka

Media Tailor on hoitanut Nelonen Median lineaaristen TV-kanavien ja Ruutu VoD/SVoD-kanavien Medialogistiikkaa ja Playoutia marraskuusta 2016 lähtien.