dam investment.

Blogi

Miksi DAM on hyvä sijoituskohde yritykselle?


Yritykset etsivät jatkuvasti kustannustehokkaita tapoja oman kilpailuedun edistämiseksi. Mutta mikä tekee DAMista hyvän sijoituskohteen?

Elämme aikakautta, jolloin digitaalisesta aineistonhallinnasta on tullut osa liiketoimminnan arkea. Markkinointitiimit käyttävät päivittäin tuntikausia luodakseen laadukasta sisältöä eri kanaville käyttäen enemmän tai vähemmän kustannustehokkaita työmenetelmiä. DAM eli Digital Asset Management-järjestelmä osoittaa todellisen voimansa, kun sitä käytetään tehokkaasti aineistonhallintaan nykyaikaistamalla työrutiineja hyödyntäen tekniikan uusimpia etuja.

Moni on varmasti käyttänyt tai ainakin kuullut tunnetuista pilvipalveluista kuten Google Drivestä ja Dropboxista, joiden avulla käyttäjät voivat yksinkertaisesti tallentaa, luoda ja jakaa sisältöä samalla alustalla. Mediatiedostojen paikantaminen näiden pilvipalveluiden kansioista aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia, jolloin kattavilla ominaisuuksilla varusteltu DAM-järjestelmä tulee tarpeeseen.

Ennen kuin perehdymme tarkemmin DAM:n tärkeimpiin ominaisuuksiin, on hyvä pohtia etukäteen, mitä ominaisuuksia sinä tai tiimisi arvostatte ja tarvitsette eniten. Erilaiset ratkaisut ja palvelut eroavat toisistaan hyvin paljon, jolloin ne eivät välttämättä vastaa tarpeitasi. Arvostatko esimerkiksi käyttäjäystävällistä käyttöliittymää rajoitetuilla ominaisuuksilla enemmän kuin monimutkaista, mutta monipuolista käyttöliittymää tekoälyominaisuuksilla? Vertaamalla eri vaihtoehtoja löydät sopivimman ratkaisun yrityksesi tarpeisiin. Jos valmiista paketeista mikään ei vakuuta sinua, voit keskustella konsultaatin kanssa kustomoidusta ratkaisusta.

DAM:in tärkeimmät ominaisuudet

Kustannustehokkuus

DAM-ohjelmisto on jo itsessään kustannustehokas valinta, sillä se toimii työskentelyn keskipisteenä. Yksi yhteinen keskitetty työalusta vähentää mediatiedostojen löytämiseen ja keräämiseen käytettyä aikaa. Yksinkertainen ja fiksu rakenne ei ainoastaan takaa mielekästä työskentelyä, vaan säästää myös resursseja, kun kaikki tiedostot ovat järjestyksessä ja niihin pääsee helposti käsiksi uudelleenkäytön merkeissä.

Keskittäminen

Digitaalisen omaisuuden, eli videoiden ja kuvien keskittäminen samalle alustalle on yksi tärkeimmistä DAM:n eduista. Sen sijaan, että materiaalia jaetaan sähköpostin tai USB-tikun välityksellä ja tallennetaan useampaan eri paikkaan, koko sisältö on paljon helpommin ja nopeammin hyödynnettävissä kesitettynä. Suurempienkin materiaalien hallinta, jakaminen ja tarkastelu tapahtuu vaivattomasti ilman eri alustojen välistä pomppimista.

Haettavuus

Juuri oikean tiedoston löytäminen ketterästi on yksi DAM:n vahvuuksista. Yleisimmät hakusanat ovat avainsanat ja lauseet, joita käytetään materiaalin kuvailuun varmistaakseen, että tulos on halutun mukainen. Jotkut palveluntarjoajat, kuten Media Pocket, tarjoavat edistyksellisiä hakutoimintoja tekoälyn avulla ja monia eri suodatinvaihtoehtoja, kuten tagit ja status, joiden avulla aineistoon päästään käsiksi erittäin nopeasti.

Jaettavuus

Satunnaisten kuvien lähettäminen sähköpostin välityksellä ei ole ongelma siihen asti, kunnes tiedostojen määrä kasvaa määrällisesti ja koollisesti suureksi. DAM:n avulla voit jakaa suuria määriä mediatidostoja ja työskennellä reaaliajassa kaikkien osallistujien kanssa pilvipohjaisen alustan ansiosta. Liiketoiminnan rakentaminen DAM:n ympärille takaa median tehokkaan jaettavuuden ulkoisten yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden sekä sisäisten tiimien ja kollegoiden kesken.

Kustomoitavat käyttöoikeudet

Käyttöoikeuksien jakamisesta on hyötyä, kun haluat kutsua tiimin jäseniä työskentelemään – kommentoimaan, hyväksymään tai jakamaan tiedostoja kanssasi. Oikeuksia hallinnoimmailla varmistetaan materiaalien nopea löydettävyys järjestelmästä ilman turhaa hässäkkää, sillä vain oikeuden saaneet pääsevät materiaaleihin käsiksi. Näppärää ja tietoturvallista!

Tekoäly

Voit toki työskennellä mediaomaisuutesi parissa kuten aikaisemmin, mutta oletko koskaan harkinnut hyödyntää tekoälyä mediatiedostojen löydettävyyden maksimoimiseen? Osa ratkaisuista hyödyntää älykkäitä tekoälyavusteisia kuva- ja videoanalyysiominaisuuksia, joiden avulla mediatiedostojen paikantaminen on ennennäkemättömän nopeaa. Tekoälyn prosessoiman rikastamisen ja koostaman analyysin tuloksena mediatiedostoja voidaan hakea kuvasta ja videoista tunnistetuilla asioilla, kuten esineillä, väreillä ja audiolla.

Käyttäjäystävällinen työympäristö

Maailmanlaajuinen kilpailu on tullut siihen pisteeseen, jossa mediatiedostojen parissa työskentelevät pyrkivät löytämään yhä kustannustehokkaampia työskentelytapoja. Edut ovat yksilökohtaisia riippuen tuotteesta ja siitä, mitä ongelmia se ratkaisee kohdallasi.

Esimerkiksi kolmen hengen markkinointitiimi, joista jokainen työskentelee 10 tuntia viikossa 30 000 euron vuosipalkalla, voi käyttää työaikansa jopa 200% tehokkaammin, kun hyödynnetään laajasti DAM-järjestelmän ominaisuuksia.

Pilvipalvelussa työskentely ei ainoastaan säästä pakollisissa toimenpiteissä resursseja, vaan tekee työstä myös paljon nautinnollisempaa käyttäjäystävällisen ympäristön ansiota. Vähentämällä tavoitekeskeisen työarjen aikaansaamaa stressiä ja tarpeellisten mediatiedostojen keräämiseen käytettyä aikaa, voidaan ”voitettu” aika hyödyntää luovaan työhön. Punnitse vaihtoehtoja ja priorisoi ominaisuuksia ennen keskustelua konsultin kanssa, jotta saat kaiken irti DAM:sta. Jos etsit ratkaisua kaikille mediavaroillesi – Media Pocket on loistava valinta tarpeisiisi.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript tarjoavat ennennäkemättömän puheentunnistus- ja transkriptioratkaisun suomen kielelle.

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Uutismediassa on tällä hetkellä käynnissä pilvisiirtymä. Avainasemassa siirtymässä on niin kutsuttu content lake, joka on keskitetty ja järjestelmäriippumaton alusta mediatiedostojen säilömiseen ja hallitsemiseen.

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tekoälyä aineistonhallinnan tehostukseen

Tiesitkö, että voit hyödyntää tekoälyä median hallinnassa parantaaksesi aineiston löydettävyyttä ja vähentääksesi manuaalista työtaakkaa mediatiedostojen organisoinnissa?

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Monet mediatalot ovat investoineet videostrategioihin ja jalkautuneet uusiin videopalveluihin. Puhutaan multimediatoimituksen aikakaudesta.