what is dam.

Blogi

Käsitteet haltuun: DAM, MAM, PAM ja VAM


Mikä on DAM? Entä MAM, PAM ja VAM? Tähän artikkeliin olemme koonneet kaiken oleellisen tiedon, mitä sinun tulee ohjelmistoperheestä tietää.

DAM = Digital Asset Management

Mikä on DAM? DAM on yleisimmin tunnettu termi kaikille järjestelmille, joiden ensisijainen tarkoitus on tallentaa kaikenlaisia ​​digitaalisia tiedostoja (videoita, kuvia, asiakirjoja, ääntä ja HTML) ja niihin liittyvää dataa. DAM on ikään kuin aineistonhallintaohjelmistojen perheen isä, kun taas MAM on äiti.

Milloin DAM on tarpeen?

Vaikka DAM-järjestelmät sopivat kaikkiin digitaalisten tiedostojen parissa työskentelevien tarpeisiin, ne muodostavat täydellisen yhdistelmän organisaatioiden kanssa, jotka käsittelevät ensisijaisesti suuria asiakirjoja (pdf, Word, Excel jne.) sekä suvia ja kevyitä videoita.

MAM = Media Asset Management

MAM eli ”DAM-MAM-PAM-VAM-perheen äiti” on suunniteltu alusta alkaen mediatiedostojen, kuten videon, äänen ja kuvien ketterään hallintaan. MAM on joustavan kapasiteetin ja prosessointitehon ansiosta paras ratkaisu mediatiedostojen turvalliseen arkistointiin pitkäaikaista säilytystä varten. Sen video- ja valokuvamuototuki on usein laajempi kuin DAM:n dokumenttien tukema luettelo.

Me todella uskomme, että MAM on tulevaisuuden ratkaisu, sillä uusien mediatiedostojen määrä organisaatioissa kasvaa jatkuvasti videovallankumouksen jatkuessa.

Milloin MAM on tarpeen?

MAM on markkinoinnin sekä luovien tiimien ja tekijöiden rakastama. Tämä johtuu siitä, että heille kaikille digitaaliset tiedostot, erityisesti kuvat ja videot, ovat heidän päivittäisen työnsä ydintä. He pystyvät saamaan kaiken irti MAM:n ominaisuuksista. Kun tiimi koostuu useista jäsenistä ja sillä on yleensä monipuoliset yhteydet sidosryhmiin ja asiakkaisiin, yhteistyötä mediatiedostojen kanssa on lisättävä. Nopea ja helppo etäyhteistyö on ehdottomasti yksi MAM:n äärimmäisistä eduista.

PAM = Production Asset Management

PAM on ainutlaatuisesti rakennettu järjestelmä videotuotannon työnkulkuun. PAM:t pystyvät käsittelemään suuria mediatiedostoja, kuten elokuvia, videopelejä ja animaatioita, jotka toimivat suurten tuotantokokonaisuuksien rakennuspalikoina.

Milloin PAM on tarpeen?

PAM on loistava ratkaisu, kun tarvitset yksinkertaistettua ja sujuvaa työnkulkua videotyöryhmän ja editoijan pöydän välillä esituotannossa ja päätuotantovaiheessa. Näissä vaiheissa jatkuvasti muuttuvia tiedostoja on siirrettävä nopeasti useiden alustojen välillä ja videosisällöstä on luotava ketterästi vaihtoehtoisia versioita.

Toisaalta PAM:t eivät sovellu kattamaan arkistojen säilytys- ja työskentelytarpeita jälkituotantovaiheessa. Silloin MAM- tai DAM-integraatiot ovat välttämättömiä.

Meillä on vielä yksi lisää!

VAM = Video Asset Management

VAM, jota joskus kutsutaan nimellä VDAM (Video Digital Asset Management), voidaan nähdä MAM:n järjestelmän osajoukkona. Se sisältää yleensä myös sisäänrakennetun videoeditorin, joka voi olla miellyttävä ominaisuus heille, jotka eivät halua tai joiden ei tarvitse käyttää yleisimpiä videonmuokkausalustoja, kuten Adobe Premiere Prota tai Adobe After Effectsiä. Usein sisäänrakennetuilla videoeditoreilla on paljon kapeammat ominaisuudet kuin laajemmilla editointiin erikoistuneilla markkinajohtajilla. Siksi VAM yleensä integroituu suurempaan MAM- tai DAM-järjestelmään.

Media Pocket on älykäs ja turvallinen ratkaisu mediatiedostojen pitkäaikaiseen arkistointiin

Media Pocket on älykäs aineistonhallintajärjestelmä, joka voi palvella kaikkia työnkulkuongelmia, jotka liittyvät sujuvaan digitaalisen aineiston kulkuun. Jos meidän on määriteltävä, mihin luokkaan se kuuluu – sitä kuvailisi ehdottomasti ensisijaisesti MAM-järjestelmänä. Media Pocketin kehittämisen perusideana oli ja on helpottaa ja virtaviivaistaa työskentelyä mediatiedostojen kanssa – myös raskaampien tiedostojen kanssa. Media Pocket sisältää ainutlaatuisia tekoälyyn (AI) perustuvia ominaisuuksia, jotka nopeuttavat videoiden ja kuvien löytämistä ja käsittelyä entisestään.

On hyvä muistaa, että Media Pocket ei ole erityisen erikoistunut tuotannon työnkulkuun – emme ole vielä siellä asti. Mutta se on loistava ja kustannustehokas ratkaisu jälkituotannon käyttöön: älykkääseen arkistointiin, jakeluun ja tehokkaaseen yhteistyöhön kaikenlaisten tiedostojen kanssa.

Tarvitsetpa sitten DAM-, PAM- tai MAM-mallin – tai niiden kaikkien hybridimallin, meiltä löytyy ratkaisu.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Content lake näyttää suuntaa uutismedian pilvisiirtymässä

Uutismediassa on tällä hetkellä käynnissä pilvisiirtymä. Avainasemassa siirtymässä on niin kutsuttu content lake, joka on keskitetty ja järjestelmäriippumaton alusta mediatiedostojen säilömiseen ja hallitsemiseen.

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Media Pocketin viisi merkittävintä kehitysaskelta vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla

Tutustutaan digitaalisen aineistonhallintajärjestelmämme uusiin dynaamisiin ominaisuuksiin.

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript yhteistyöhön: suomalaisen puheentunnistuksen ja transkription vallankumous!

Media Tailor ja Amberscript tarjoavat ennennäkemättömän puheentunnistus- ja transkriptioratkaisun suomen kielelle.

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Videot valtaavat alaa mediakentällä – mediatalot ovat multimediatoimituksen kynnyksellä

Monet mediatalot ovat investoineet videostrategioihin ja jalkautuneet uusiin videopalveluihin. Puhutaan multimediatoimituksen aikakaudesta.